A szakmai rendezvények ötparancsolata

Az őszi időszak a nyár elmúlása fölötti búsulás és a sütőtökös kaják túltolása mellett a rengeteg konferenciáról is szól - pontosabban konferenciák, meetupok, szakmai reggelik, workshopok, és újabban fesztiválok is. Legfrissebb élményünk a TEDxLibertyBridgeWomen, ahol Dorka társalapítóként, én pedig önkéntesként vettem részt, így kicsit a kulisszák mögül is megfigyelhettük, mitől lesz igazán jó egy ilyen rendezvény. Volt egy másik esemény is október végén, ami szintén közel áll a szívünkhöz, az enyémhez HR-esként különösen, de persze így sem lennék önmagam, ha a beszámolóm pusztán a HR Fest elmeséléséből és méltatásából állna. 

Sokkal izgalmasabb, hogy résztvevői szemmel mitől tud egy szakmai rendezvény igazán ütős lenni, és vajon az alábbi 5 pontból melyiket hogyan hozta a HR Fest?

hrfest.JPG

 1. Kezdjük az alapoknál

Lehet akármilyen magasztos célod és üzeneted, hívhatod a világ legjobb előadóit, ha nincs egy jól felépített honlapod, nem tudsz 3 kattintással jegyet venni, vagy a résztvevők nem férnek el a teremben, az már elég ahhoz, hogy néhányan rossz szájízzel távozzanak. Szerencsére a HR Fest esetén nem érzékeltem ilyesmit - a helyszínválasztás (Akvárium) tökéletes a "fesztivál-érzés" megalapozásához, hiszen mint tudjuk, ez nem egy konferencia. A beléptetés és regisztráció gördülékeny, van ruhatár, a tágas előtér a könyöklőkkel és az előre bekészített pogácsás tálakkal pedig az első perctől remek lehetőséget ad a networkingre. Bombera Kriszta és Batiz András szuper házigazdák, a technika egy percre sem billegett, és a csúszásokat, programváltozásokat is rugalmasan kezelték a szervezők. Rendezvényszervezésből ötös! És persze mondhatnánk, hogy ez az alap, de sajnos nem minden hasonló eseményen tapasztalható ez a profizmus. 

2. Előzzön meg a híred

Tavaly óta ezt hallgatom minden HR-es ismerősömtől, akik 2016-ban ott voltak. Mennyire sajnálhatom, hogy kihagytam, milyen hangulatos, izgalmas, újszerű volt. Nem is volt kérdés idén, hogy ott a helyem! Nagyon kíváncsi voltam, és nagy várakozásokkal érkeztem a helyszínre, a legtöbb pedig be is jött. Nem azt mondom, hogy rengeteg újdonságot hallottam, hiszen szerencsére képben vagyok a munkaerőpiaci kihívásokkal, trendekkel (nomeg ott voltam áprilisban a Future work festivalon is :) - de szerintem egy ilyen rendezvénynek nem is feltétlenül ez a fő célja. Sokkal inkább az inspiráló gondolatok, az egymástól tanulás, a közös gondolkodás - és ezekre sok lehetőséget adott a program. Nem csak plenáris előadásokon, hanem kisebb workshopokon is részt lehetett venni, de mivel ezek párhuzamosan zajlottak, jól meg kellett gondolni, hová ül be az ember. 

3. Legyél más, mint a többiek

Kezdjük ott, hogy fesztivál. Szerintem már ezzel megnyerték az én korosztályomat, meg a fiatalabbakat, sőt az idősebbek közül is azokat, akiknek elegük van a feszengős, feketeblézeres névjegykártyaosztogatós konferenciákból. Önmagában persze ez még kevés ahhoz, hogy az első 5 percnél tovább ott is maradjak, tartalmilag is tudni kell valami mást adni.

Tetszett, hogy nem csak a "szokásos" világmegváltó gondolatok köszöntek vissza a plenáris előadásokban, hanem például Veres Rita az AON Hewitt cégvezetője pont ezeket az elcsépelt lózungokat kezdte el feszegetni - hogyan éljünk hirtelen a fene nagy felhatalmazással, ha hosszú évtizedek óta arra neveltük magunkat, hogy a szabályok és a hierarchia a kulcsa egy jól működő cégnek? Az is nagyon kellett, hogy ne csak mesterséges intelligenciáról, employer brandingről, munkavállalói élményről, vagy a hiányszakmákról essen szó, hanem arról is, hogy milyen makroökonómiai trendek befolyásolják emellett Magyarországot. Engem elgondolkodtatott például, hogy kis országként elég jó helyen szereplünk a Globális Innovációs Indexünk alapján az európai rangsorban (ami azt jelenti, hogy az innovációs képességeink megvannak), viszont egyrészt nem költünk eleget K+F-re, másrészt nem tudjuk kihasználni a meglévő egyéb képességeinket sem. Olyanok vagyunk, mint egy tehetséges diák, aki bukdácsol. Oszkó Péter szerint ezek alapján a HR legfőbb kihívása a tehetségek felkutatása helyett a tehetségek megtartása, sőt még inkább a meglévő munkavállalók képességeinek minél jobb - jó értelemben vett - kihasználása. 

op_hrfest.jpg

De mondhatnám akár a Watson gyakorlati alkalmazásait bemutató előadást, vagy a World of Work Moonshot ötletverseny nyerteseinek szekcióját is, mint újszerű, nem (csak) HR-es tartalom. Szerintem szuper lenne, ha egy alapvetően HR-eseknek szóló rendezvényen egyre több nem HR-es előadó jelenne meg, hiszen - legyünk kicsit önkritikusak - magunkban hajlamosak vagyunk nagyon okosak és innovatívak lenni, és megveregetni a saját vállunkat, mutogatni egymásnak, hogy ki milyen ügyes... Az igazi visszajelzés viszont szakmán kívülről, cégvezetőktől, munkavállalóktól jön! Mégiscsak a HR van az üzletért és nem fordítva. Ebben is jó arányt hoz a HR Fest, sőt az én ízlésemnek akár még több nem HR-es előadó is elférne.

4. Ne igyál bort, ha vizet prédikálsz

Elég hiteltelen lett volna, ha a robotikáról és a jövő trendjeiről szóló rendezvényen mondjuk papíros kérdőíven kellett volna véleményt mondani. Az menő volt viszont, hogy a helyszínen ki lehetett próbálni akár videóinterjúztatást is, és azonnali visszajelzést is lehetett adni a rendezvényről robotok segítségével. Pár év múlva lehet, hogy nem is kell elmenni az Akváriumba, hanem csal fölveszünk egy VR szemüveget, és részt veszünk egy egész napos eseményen?

Az is teljesen oké, hogy ha ez nem egy feszengős konferencia, akkor akár az előadások közben is lehet mászkálni: ha az egyik szekció mégse olyan amilyenre számítottam, akkor átmegyek a másikba. Viszont ha már fesztivál, akkor érdemes elgondolkodni a hetijegy-napijegy analógiáján az egész napos-fél napos jegy kombón, hiszen a reggel 9-től este 6-ig tartó program bőven ad erre lehetőséget.

robohrfest.jpg

5. A kevesebb több

Ha egy kritikus pontot kell kiemelnem a rendezvényből, ez lenne az. Rengeteg téma, rengeteg előadó, plenáris, workshopos, kipróbálós, reggel 9-től este 6-ig, majd aztán még az AON Hewitt Legjobb Munkahely felmérésének díjátadója is. Nem szépítem, szerintem sok ez egy napra. És bár az utolsó előadó is ugyanolyan lelkesen szerepelt, mintha nem csak kb. 10-en lettünk volna az egyébként nem tudom hány száz fő befogadóképességű nagyteremben, lehet, hogy valamelyik ujjunkba bele kellene harapni jövőre. Egy fő témára felfűzve, kicsit koncentráltabban és talán kevesebb plenáris előadással - cserébe több kisebb workshoppal, interaktív programmal - meggyőződésem, hogy ugyanilyen profi és színvonalas rendezvényt lehet csinálni. Arról nem beszélve, hogy sajnos a nagy számok törvénye alapján minél több előadó, annál nagyobb az esély, hogy becsúszik egy-két kevésbé jól összerakott, vagy kevésbé érdekesen elmondott prezi.

Összességében nekem minden észrevételemmel együtt is 10-ből 8-as a HR Fest, és tuti, hogy jövőre is ott leszek!

Nézd meg a plenáris előadásokat az esemény FB oldalán

Super early bird jegyeket itt tudsz venni 2018-ra

 

 Fotók: AtteKovacs Photography a rendezvény hivatalos FB oldaláról