Szemfényvesztés?

sammy-cortino-levitating-his-leading-lady-lyndsay-thomas_1.jpg

Nem. A Y2Y coaching nem lesz az. Marketingfogás? Az sem. Arra az Y generációnak lett volna szüksége, de még ez sem jött össze nekünk. Mit gondol egy átlag akármilyen generációba tartozó, ha meghallja azt a szót, hogy Y generáció?

Lusta.

Anyjánál él.

Nagyképű.

Öntelt.

Fogalma nincs a világról.

Folyton a telefonját nyomkodja.

És ennyi. Sikerült egy teljes generációról ezt a képet felfesteni. Pedig ezek mind nem igazak. Vagy mégis? Én is anyámnál laktam 25 évesen. Előbb lett céges autóm, mint franciaágyam. Folyton a telefonomat nyomkodom, ennek a bejegyzésnek a fele éjjel született meg, a mobilomról, még egy laptopot sem vettem hozzá elő. Meg egy tabletet sem, meg egy kindle-t sem. Ettől kevesebb vagyok, mint egy X generációs? Nem tudom. Több? Nem hiszem.

Hogy egészen más, az biztos. Máshogy tanulok, máshogy élem az életem, talán még a híres Maslow-piramist is máshogy látom, mert igen, ott van a wifi a legalsó szintemen. Mindig előbb nézem meg a leveleimet, mint nyitom ki a hűtőajtót.

Emiatt vezetőként másmilyen coachra van szükségem? Lehet.

Emiatt ha business coachként dolgozom, máshogy fogok coachként ott ülni az ülésemen, mint egy engem megelőző generáció coacha? Egész biztos.

Máshogy tanulok, máshogy motiválok és máshogy hagyom magam motiválni. Máshogy élem meg, ami velem történik, máshogy dolgozom fel a velem történteket, vagy fel sem dolgozom, csak nyomban posztolom valahova. Előbb hallom meg az ismerőseim hangját, mint a sajátomat. Más a belső motorom, más hajt engem, és én is máshogy tekerem a saját pedálom.

Szemfényvesztés? Nem. Tanulás, felfedezés, megismerés, összefoglalás, tesztelés, kísérletezés, megint tanulás. Erről szól a Y2Y coaching.

Amire rájövünk, közzétesszük és hajrá, vigyétek, vegyétek, dolgozzatok vele és kérlek jelezd, ha hibázunk. Mert szoktunk. Tudod, lusták vagyunk, nagyképűek és önteltek. Y generációsok.