Mi az éhség fogalma a coachingban?

kenyer-1-640x394.jpg

 

Ezt a kérdést nemrég szegezte nekem egy Y generációs, szabadúszó fejlesztő. Hogy honnan jutottunk idáig? Formálódó ötletünkről, egy hagyományos coaching folyamatot támogató, nem hagyományos mobil applikációról beszélgettünk. Sok olyan kérdést kaptam, amin érdemes lesz mélyebbben elgondolkodnom, de a címben szereplő fogott meg a legjobban, mert szerintem ez a kulcs.

Mi az éhség fogalma a coachingban?

Ha éhes vagy, bemész a pékhez, és veszel magadnak kenyeret, amit aztán elfogyasztva elmúlik az éhséged - pipa.

De honnan fogod tudni, hogy szükséged lenne egy business coachra? Miből fogod érezni, hogy éhes vagy?

Főként, hogy legtöbbünk nem tudja, mi az, hogy coaching. (Ha benned is vannak kérdések, olvasd el az írásunkat itt.) Kitalálhatunk mi akármilyen jó koncepciót Y-osként Y-oknak, ha legjobb esetben is onnan indulunk, hogy "a coaching arról szól, hogy egy negatív helyzetet feltornásszunk nullára". Vagy hogy oda akkor megy egy vezető, amikor a saját vezetője rászól, hogy meg kellene már tanulni például nagyobb csoport előtt prezentálni.

Coach szemmel pedig az ideális ügyfél saját akaratából, tettre készen, pozitív attitűddel keres meg minket azzal a céllal, hogy tudatosan dolgozzon saját működésén. Érezhető a szakadék a kettő között? És ha már a szakadék hasonlatát hoztam, lehet, hogy ezzel meg is van a válaszom?

Az éhség a coachingban azt jelenti, hogy azt érzed, olyan szakadék húzódik a jelenlegi helyzeted és a vágyaid között - a munkádban/vezetői működésedben/munka-magánélet egyensúlyban/karriertervezésben/etc - hogy azt gondolod, ha egyedül futsz neki az ugrásnak, le fogsz esni. Hisz gyakran még azt sem tudod, mekkora a szakadék.

Kell egy túravezető, aki tartja a biztosítókötelet, aki kísér és mutatja az utat, de semmiképpen nem fogja helyetted átugrani a szakadékot.