#slow #mindfulness #24/7

mindfulness-640x274.jpg

Most komolyan, létezik olyan ember a  slow mozgalom alapítóin és közvetlen munkatársaikon kívül, aki valóban képes slow-módban működni?

A mai világban, amikor hülyének néznek ha kikapcsolod a 4G-t a telefonodon? Vagy ha egy napon belül nem olvasol emailt (nem, nem a cégeset - a magánt), ha nem vagy képben a legújabb divattrendekről, politikai eseményekről, nincs Instagramod, Pinterested, Facebook-, LinkedIn-, Twitter profilod? Hogy a szakmai közéletről ne is beszéljünk: képzések, konferenciák, meetup-ok, hírek, blogok, kutatások. Még ezt a postot is a fodrászra várakozás közben írom, pedig én még nem is vagyok igazi kütyü-orientált tech-bolond Y generációs! De azért idefele átgondoltam a bevásárlást, a holnapi munkanapom teendőit és megválaszoltam két magán-emailt.

Miért is? Mert folyamatosan az az érzésem, hogy ha nem használok ki minden szabad percet a napomból, akkor... Akkor mi is lesz? Lemaradok, kimaradok, lelassulok, kiesek, elfelejtődök?
Na és?

Belehalnék ha kicsit lazítanék?

Egyáltalán van élhető slow?

Lehet gyakorolni a mindfulnesst igaziból? (csak hogy még egy divatos szót említsek)

Miközben egyik alatt sem azt értem hogy ál-inspirációs idézetekkel szemeteljük tele a Facebookot, hanem a valós "pillanatban létezést" - de fenntartható módon.

Lássuk mit kérdezhetne most egy coach: van olyan helyzet az életedben, amikor ez működik?

Például amikor az ügyfelemmel találkozom, ki tudom takarítani a fejemből az oda nem illő gondolatokat, tudok csak rá figyelni - és a saját érzéseimre, amiket az ő működése indít el bennem. Szuper. Pipa.

Már csak arra kéne rájönnöm, hogyan tudom ezt a napom fennmaradó részében is működtetni. Bár alvás közben is mindful vagyok, újabb pipa. És a maradék röpke 12-16 óra?

Kell egy coach.