Roomer meetup

lakogyules_587x392px.jpg

"Nem vagyok hajlandó több meetupon résztvenni."

Ennyi volt a tegnap este kapott sms-ben. Rövid, lényegretörő és tárgyilagos, belefér a 140 karakterbe. De mi van mögötte?

Mi az a meetup? A meetup egy gyűlés. Adott téma köré csoportosuló önszerveződő közösség létrejötte. Kezdődhet egy előadással, de lehet egy nyitott megbeszélés, vita is. A forma lényegtelen, a lényeg, hogy megtörténjen a kapcsolódó gondolatok átadása.

Olyan, mint egy lakógyűlés, csak le lehet ülni.

De még ez utóbbi kitételnek sem kell feltétlen igaznak lennie. Néha egyébként szednek pénzt a végén, de nem, hogy felmossák belőle a lépcsőházat, vagy hogy rendeljenek új kukákat az FKF-től. Csak hogy legyen részvételi díj is, hiszen a terembérlés is pénzbe kerül, meg az ember ideje sincs ingyen nyilván.

Nincs. De mennyire nincs. Pont ez volt a fenti sms lényege. Mert a meetup leírásából sajnos nem derül ki előre, hogy az, aki tartja, szokott-e előadni? Van-e karizmája? Neadjisten tréner képesítéssel is rendelkezik? Vagy van valamiféle veleszületett képessége, amivel képes 30 embert moderálni? Egyáltalán van-e mondanivalója?

Márpedig meetup van jócskán. Leadership, HR, coaching, önfejlesztés, fiatal vezetők, motiváció - amit csak akarsz. Csak a főváros vonzáskörzetében, csak a következő egy héten, csak coachinggal kapcsolatos témákban: 16 db.

A merítés tehát igen széles, a kérdés már csak, hogy mi akad a hálón. Hal, eldobott petpalack, tengeri uborka, uszadékfa.

Úgyhogy vagy:

a) a fenti sms-íróval azonosulsz és azt mondod, neked ebből elég, te többet ilyenre nem mész. Mert ennél még a lakógyűlés is hasznosabb. Vagy hívjuk inkább roomer meetupnak. Hátha akkor többen elmennek.

b) vagy üldögélsz naphosszat a parton és halászol, türelmesen visszadobva mindent, amit nem szeretnél kifogni, és reménykedsz közben, hogy a tenger majd magától partra veti a szemetet és neked csak a hal marad.

Én ezt fogom tenni. A remény hal meg utoljára.