5 dolog, amit gyűlölök a listába szedett cikkekben

 

1. Károsak az egészségre. 

Egyenesen balesetveszélyesek. Soha senkit nem láttam még hason fekve az ágyán "7 tipp, hogy mit ne húzzál fel az állásinterjúra hétfő délelőtt" jellegű cikkeket olvasni. Nem-nem. Ezek tipikusan azok, amit az ember a piroslámpánál vesz elő. Vagy a dugóban araszolva. Elolvassa az első hármat, aztán ha a maradék négy kimarad, mert dudál a sok napközben bóklászó saleses Insigniája mögötted, hát így jártál.

Maximum kígyóbőr papucscipőt húzol az élére vasalt nadrágodhoz, mert lemaradtál a "Légy diszkrét, de érződjön a saját stílusod!" menüpont kifejtéséről.

lists.jpg

 

2. Szíved mélyén csak utálni tudod őket, mert az irodalom érettségire emlékeztetnek.

Csak ezt az 5 dolgot jegyezd meg a Szózatról és már nem tudnak megbuktatni.

Csak Ady első 3 szerelmének magold be a nevét és semmi gond nem lesz.

3. Azt hiszed könnyű őket átfutni, de igazából azt a minimális figyelmet sem követelik meg, mint egy nem listába szedett, közepesen rossz cikk. Amivel elérik azt, hogy még annyit se jegyezzél meg belőle, mint amennyit pontokba szedtek.

Végképp lebutítva ezzel az amúgy is gyakran túlkímélt agyadat. Még akkor is, ha olyan összetett mondatokat is használnak, mint én a 3. pontban. De a legtöbb még ezt sem teszi.

Mi a sikeres emberek 4 legfőbb szokása?

1. Keljél korán!

2. Feküdjél korán!

3. Dolgozz sokat!

4. Ne dolgozz túl sokat!

Ennyi. Túl magas intelligenciát nem várnak el az olvasótól.

4. Annyira felületessé teszik az olvasást, hogy még az sem tűnik fel, hogy ugyanazt a pontot kétszer olvasod.

Most írtam le másodszor a 3-ast igaz. Hogy felületessé teszik az olvasást. Ha nem szóltam volna, nem veszed észre, hiszen semmi mást nem olvasol el, csak a kiemelt részeket - de azt is olyan tempóban, hogy egész biztos nem fogod fel. Ha nincs pontokba szedve, nincs értelme elolvasni. Nem is látod. Lehet, hogy nem is létezik.

5. Ha egyetértek egy ponttal, biztos nem olvasom el az utána levő magyarázatot, ha nem értek egyet, még biztosabb.

Elolvasod a zseniális tőmondatot. A fenti példánál maradva, 2. Feküdjél korán. Elolvasom, későn fekszem, sikeres vagyok, a cikk balgaság, minek olvasnám tovább. 2. Feküdjél korán. Eddig is korán feküdtem, eddig is tudtam, ez sem fog semmi újat mondani, minek olvasnám tovább. 

És még sorolhatnám az okokat hosszú órákon át, de hála Istennek csak 5-öt írtam a címbe, nem 7-et vagy 12-et.

 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON, KATT A KÉPRE!

modernebb_eszk_7.png