Interjú egy robottal - felkészültél?

29b38c2d00000578-3128035-jobs_involving_a_high_degree_of_creativity_and_negotiation_are_a-a-44_1434543928942.jpg

Olvastál ma már a digitalizációról? Nem? Ez csak azért fordulhat elő, mert most ébredtél, és éppen a reggeli kávé mellett scrollozol az Index2-n, tehát ez az első írás amit megnyitottál. Vagy a nap eddigi részét egy atombunkerben töltötted, ahol nem volt wifi.

Komolyra fordítva, tényleg nem lehet elmenni a téma mellett, és nem csak azért, mert az ember mindig kíváncsi az újdonságokra. Azért is, mert ez a fejlődés egyre inkább hatással van a mindennapjainkra, és évről-évre érzékelhetőbb. Sokan apokaliptikus jövőképet írnak le, ahol minden munkát robotok végeznek helyettünk, és az öntudatra ébredő mesterséges intelligenciával rendelkező gépek az ember ellen fordulnak. Mások azt mondják, ez is csak egy olyan változás, amit az emberek megtanulnak majd a javukra fordítani.

A HR szakmában is egyre több olyan megoldás születik, amelyeket akár félelmetesnek is gondolhatnánk.

Például az olyan interjúztató programok, amik emberi erőforrás nélkül tudják több ezer jelölt közül a legjobb tízet kiválasztani.

A következő tanácsokat talán még egy ilyen algoritmussal szemben is érdemes megfogadni, de addig is, a hús-vér HR-esek biztosan értékelni fogják:

Légy őszinte!

Tudom, már sokszor hallottad és akkor sem hitted el igazán. Mégis ki az, aki őszintén válaszol, ha arról kérdezik, hogy volt-e már konfliktusa a munkahelyén? Vagy, hogy volt-e olyan, amikor nem sikerült tartani egy határidőt? "Dehhogyiiiiiis, minden szipi-szuper volt minden munkahelyemen!" Te is érzed, hogy ez nem túl hiteles... Hidd el, nem azért kérdezünk példákat a nehézségeidre, hogy kellemetlen helyzetbe hozzunk. Azért tesszük, mert kíváncsiak vagyunk rá, hogyan oldasz meg a napi rutintól eltérő helyzeteket, hogyan viselkedsz kiélezett szituációkban. És igen, azért is, mert szeretnénk látni, igazat mondasz-e. Hamarosan a pupillád tágulásából és a szívverésed felgyorsulásából úgyis megmondja egy gép, mi értelme tovább kamuzni?

Döntsd el, mit szeretnél közölni magadról!

Nem, ez nem azt jelenti, hogy tanuld be a válaszaidat. Inkább gondolkozz el azon, mitől leszel Te a legemlékezetesebb jelölt? Miben vagy Te a legjobb? És hogyan tudod ezt úgy közvetíteni, hogy közben ne legyen erőltetett?

Öltözz fel rendesen!

Persze ez alap, mondod Te. Meglepődnél, hányan választanak még nagy jóindulattal is maximum hétköznapinak nevezhető öltözéket egy interjúra. Nem vagyok egy vaskalapos HR-es. De őszintén, komolyan lehet venni valakit, aki pont úgy jön be egy állásinterjúra, mint aki éppen leszaladt a boltba párizsiért? Nem kell szmoking, csak legyél ápolt, pucold le a cipődet és kérlek, csak akkor köss nyakkendőt, ha tudod hogyan kell! Illetve hölgyeim, a miniszoknya a közhiedelemmel ellentétben sajnos nem áll jól mindenkinek.

Olyan állásra jelentkezz, amit tényleg el tudsz képzelni magadnak!

Ezzel kellett volna kezdenem. Nem vagyok naiv. Tudom, hogy van az a lelkiállapot amikor már nem nézed hová küldöd a CV-ket, csak legyen meg a napi 10-20, hátha az egyik bejön. Végülis a nagy számok törvénye alapján...Viszont rengeteg csalódástól és fölösleges körtől megkímélheted magad, ha a másik oldalon ülők motiváltnak látnak - és te is könnyebben tudsz majd teljesíteni a sokadik körös interjún, ha tényleg olyan céghez jelentkezel, ahol szívesen dolgoznál.

 

Ez utóbbi talán a legfontosabb, hiszen digitalizáció ide vagy oda, végül egy emberrel mindenképpen jóban kell lenned, és meg kell védened előtte a döntéseidet: ez pedig Te magad vagy.

 

 

FACEBOOKON KÖVETSZ?

NE KELLJEN MÁR REKLÁMRA KÖLTENÜNK, KÉRLEK.

 

Kép innen: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3128035/Will-job-stolen-robot-Calculator-reveals-likelihood-droid-sitting-desk-future.html