Ne írd le a Linkedin-t!

Írtam már korábban az insta előnyeiről, ha a kkv szektorban próbálsz érvényesülni, de kár lenne ott megállni. Ha kisvállalkozó, korai fázisú vállalkozó, vagy bármilyen fázisú vállalkozó vagy, és összeraktál egy honlapot, van hozzá egy facebook oldalad, esetleg egy instád is, épp itt az ideje, hogy regisztrálj Linkedinre. 

lensvelt-linkedin-office-amsterdam-8.jpg

Nem azért, mert jól fogod magad ott érezni, mint az instán. Nem fogod.

Azért sem, hogy jó legyen a hangulatod, amivel szintén próbáltalak a selfiek/kaják/fekete-fehér jégcsapok világába csábítani. Nem lesz.

Ugyanazokat a cikkeket fogod böngészni minden áldott nap. Mert a Linkedin malmai itthon bizony nagyon lassan őrölnek.

"Csak az idióták használják arra, amire a facebookot kell!"

,ahogy éleseszű bátyám fogalmazott pár éve, mikor regisztráltam. Akkor ezt arra értette, hogy nagyon kevesen törődnek azzal, hogy like-oljanak, megosszanak itt bármit. Azok nagyrésze is fejvadász. 

És ez ma is így van. Akkor mégis miért kellene használni?

Pont ezért. Mert kicsi a zaj.

Ergó, közepes minőségű munkával is fantasztikus eredményre lehet szert tenni. A cikkek 90%-a angol, 50%-a pedig a FB - Yahoo - Apple - Google - Coke - Tesla hatszög körül pörög.

Bármit mondott az elmúlt 10 évben bármelyik előzőleg felsorolt cég CEO-ja, abból írtak egy 2500 karakteres anekdotát, és az azóta pörög Linkedinen.

Nem hiszem, hogy van ma írni, olvasni tudó, aktív Linkedin regisztrációval rendelkező munkavállaló például, aki ne tudná álmából is felkeltve, mi nem lett a gyertyából.

igy7ujwi0jf29mam6fx0e3qwzumr5f9dom6x1tmakmu.jpg

Mert annyira lassan forognak az infók és annyira sokszor jön fel a hírfolyamban ugyanaz a kép, BusinessCoelho, cikk, bármi, hogy elég két naponta végigfutni rajta, láthatod, még mindig semmi sem történt. 

A hivatalos számok 700.000 körüli felhasználót mondanak hazánkban, hogy ez igaz vagy sem, nem tudom, de a lényeg neked, ugyanaz.

Ha online marketingben gondolkozol, nem éri meg elmenni mellette.

Mondok egy példát. A méltán híres infografikánk például a mai napon 37.000 megtekintésnél jár. Ez azt jelenti, hogy minimum minden 20. magyar felhasználó látta.

Úgy, hogy csak a saját, személyes profilomon tettem ki, nem költöttem rá pénzt, nem osztattam meg senkivel sehova. 

Az infografika szerintem nagyon csinos lett, a canva.com-nak köszönhetően dolgoztam vele legalább 25 percet, került 0 forintomba és tartalmazott egyetlen velős gondolatot.

És ez elég volt ahhoz, hogy 10 napja (!) pörgesse a blog és a honlapunk látogatottságát, és hogy All-Star státuszba kerüljön a Linkedin profilom. Amitől még feltehetőleg nem fogom ingyen kapni a száraz martinit a reptéri business lounge-ban, tehát nem tudom, igazából mit nyertem vele.

De ha a csillogó profillal nem is, a látogatókkal egész biztos nyertünk, még pedig potenciális új ügyfelet, követőt facebookra, stb.

Tehát megéri? Persze.

 

LINKEDINEN ITT VAGYUNK, INSTÁN ITT, FACEBOOKON ITT, A KANAPÉN ITT.

 

képek:

a szívmegállító idézet nyilván innen: https://www.linkedin.com/ ,

a giccses iroda pedig innen: https://www.lensvelt.nl/