Nem az vagy, amit teszel

deak-ferenc-metro-interior-budapest.jpg

Utazol a metrón. Hatalmas tömeg. Jön a Deák tér. Leszállnál, de senki nem mozdul az utadból.

a.) Morogva és lökdösődve átverekszel a tömegen, leszállsz, csukódik az ajtó, a metró megy tovább, te mész a dolgodra.

b.) "Elnézést, félreállna? Le szeretnék szállni. Köszönöm." Emberek jobbra-balra, te leszállsz, csukódik az ajtó, a metró megy tovább, te mész a dolgodra.

Melyik verzió szeretnél lenni? Szóval hogyan is pontosíthatjuk a jó öreg közhelyünket?

Nem csak az vagy, amit teszel. Az vagy, ahogyan teszed.

Nézzünk Téged, mint fiatal ambíciózus vezetőt. Kineveznek a csapat élére. Lelkes vagy és motivált, örömmel veted bele magadat a feladatokba. Igyekszel megmutatni, hogy megérdemelten kaptad a kinevezést. Sokszor túlórázol, a csapatodat is hajtod, de elmagyarázod nekik, hogy ez most fontos. Meg az is. Meg amaz is. Eltelik fél év, jönnek a számok, sikerülnek a projektek, a főnöködtől jön a vállveregetés.

És hogy van a csapatod?

Öööö. Nem értem a kérdést..mondod te. Különben nem is nagyon volt időd foglalkozni velük, mert hajtottál ezerrel, amúgy meg felnőtt emberek - mindenki azért kapja a fizetését, hogy dolgozzon, nem? Most, hogy belegondolsz, nem igazán kérdezted meg őket a munkájukról, a projektről, vagy úgy általában bármiről. Kiadtad a feladatokat, számon kérted amikor közeledett a határidő, és jártál a meetingekre a prezentációkkal, amiket ők készítettek.

Elérted az üzleti célokat, de vajon egy év múlva is lohol majd melletted/mögötted a csapatod?

download.jpg

Itt jön újra a dolgok hogyan-ja. Nem mindegy ugyanis. Lehet, hogy nem pont ugyanúgy fog megvalósulni az a nagyon fontos projekt, vagy csúsztatni kell kicsit az igazgatói prezentáció dátumán. Viszont ha közben az emberek is érdekelnek, nem csak a feladat, akkor lényegesen könnyebb lesz a következő bazifontos munka során is rájuk támaszkodnod. Az Y generációs sajátosságokat és azt, hogy ők milyen vezetői viselkedést hálálnak meg leginkább, csak azért nem fejtem ki megint, mert már a könyöködön jön ki. (Ha nem, olvasd el ezt és ezt is.) 

Amikor vezetővé válsz, a cél önmagában már nem lehet cél. Hülyén hangzik, lehet. De gondolj csak bele, neked mennyire el tudta rontani a napodat egy jól irányzott fél mondat a főnöködtől annak idején! És most te teszed ugyanazt.

Zimbardo professzor híres stanfordi börtönkísérlete óta tudjuk, hogy alapvetően jóindulatú emberekből is ki lehet hozni a legrosszabbat, csak az ehhez ideális körülmények kellenek hozzá. Azt már kevesebben tudják, hogy ugyancsak ő kezdett el azzal foglalkozni, hogyan lehet a közönyös emberekből megfelelő ingerekkel kihozni a legjobbat. Mert ki lehet.

 

Ha először magadból szeretnéd kihozni a legtöbbet, gyere a honlapunkra és válassz coachot!

FACEBOOKON KÖVETSZ MÁR MINKET? VAGY INSTÁN?

kép innen: http://yomadic.com/budapest-metro-communist-architecture/, https://static1.squarespace.com