4 zseniális fővárosi kávézó nyári munkavégzéshez

Mit csinál ennyi ember a laptopja mögött a kávézókban?

Lényegében ugyanazt, mint Mikszáth idején, úgyhogy nem is Y generációs jelenségről van szó.

Dolgoznak. Alkotnak.

resized.jpg

Vagy tanulnak. Ügyet intéznek. Gondolkodnak. Vásárolnak. Ezt mind felváltva. Vagy csak simán felújítják a lakásukat, ezért nem tudnak máshol dolgozni.

Vagy ők már a Z generáció gyermekei, és a “Starbucks-feeling” a vérükben van az unikornis frappékkal együtt. (wwwwaaaa, pfuj.a szerk.)
8955_mg_8343f.jpg

A blogon a közelmúltban megjelent home office cikknek egy újabb verziójáról, a két statikus helyszín közti átmenetről olvashattok most egy eszmefuttatást.

Számomra valójában az irodától távol dolgozás lehetősége jelenti a szükséges szabadságot munkavégzés tekintetében.

Az, hogy megvan a bizalom felém, hogy a munkámat kell jó minőségben elvégeznem és kellően felnőttnek tekintenek, hogy képes vagyok a körülményeket megteremteni ehhez. Időnként nem számít, hol vagyok, ha elérhető vagyok. Pláne, ha a szabadságom alatt dolgozom épp (:)).

Ezerféle kávézó áll rendelkezésedre országszerte, ami ideiglenes, vagy inkább alkalmanként átmenetként szolgálhat az iroda és az otthon között, de nem coworking space.

A dolog akkor működőképes, ha nincs üldözési mániád - egy ismerősöm azt hiszi, ha a mellette lévő asztalnál laptopba pötyögnek, akkor biztos az ő mondanivalóját gépelik és suttog hozzám ilyenkor.

Kávézóban dolgozni szerintem jó, de ezzel lehet vitatkozni. A férjem például nem érti ezt a hóbortomat, de szerencsére elfogadja. És egy emlékezetes alkalom óta  eszembe nem jut újra javasolni számára ezt a lehetőséget. Történt egyszer, hogy neki és nekem is be kellett fejeznem egy anyagot, majd együtt mentünk egy szülinapi vacsorára. Gondoltam, egy jó kis belvárosi helyet megmutatok neki - nos, soha ne menj vizsgaidőszakban expat “csomópontok” közelébe, ha nem akarsz videós szemműtétek mellett ppt anyagot gyártani.

elderly_man_working_in_cafe.jpeg

Szeretem, mert inspirációnak sem utolsó helyszín. Egy köszönés, egy félmondat, egy mosoly. Egy otromba megjegyzés, a különbség a kedves és az orrát fennhordó vendég között, vagy épp a dönteni képes és a döntésképtelen vendég között - ezek a helyzetek, korántsem magasröptű, de jóleső gondolatokat indítanak el, ami otthon vagy az irodában nem történnének meg.

Na és a kávé - nem az a gyorsan összedobott konyhai, hanem egy gondos kezek által elkészített élmény!

Ha a kávézók tulajdonosait kérdezed meg… Nos, szerintem nem egyöntetű a lelkesedés. Ilyenkor egy kávéval, esetleg péksütivel akár 3-4 órát is teljes nyugalomban eltöltenek a “coffice”-ban dolgozók és csak bízhatunk abban, hogy érzékelik a kvázi-bérleti díjat, ami az ott dolgozással megjelenik, azaz időarányosan megfelelően fogyasztanak, fizetnek.

 coffee-shop-tip-jar-580x435.jpg

Hol érdemes kipróbálnod a kávézós-gondolkodós munkát?

Örök hálám a

1. budai KisBécs-nek,

akik a kisbaba melletti kezdeti projektjeim idején első körben jóhiszeműen, aztán megértéssel és kedvességgel fogadták az ott töltött órákat. Míg a nagyszülők gyerekeztek, addig készütek az anyagok, készültem a coaching vizsgákra és úgy általában nagyon feltöltő volt emberek között lenni.

37858_1024.JPG

Gyakran lyukadok ki a

2. Madalban

fullsizerender_42_1462734025.jpg

vagy a

3. Kelet-ben,

img_3450_2_inbox1200x630.png

mert kedves, nyugodt, mégis mozgalmas helyek és valahogy itt mindig jók a megbeszélések és elkészülnek az anyagok, amiken dolgozom. Mint például ez a blogpost is. A kávé pedig minden alkalommal fantasztikus itt!

A MOM-nál lévő

4. Cserpes

-t is szeretném megemlíteni, mint kedvenc helyek egyikét. Egy egyszerű limonádé-Trudi kombináció mindig jól jön, a kinti asztalok mellett leülve pedig gyorsan kész leszel egy félbehagyott munkával.

cserpes-tejivo-cserpes-kiscuki-budapest--1.jpg

Le a kalappal az olyan irodaházak előtt, akik felismerték ezt a trendet és a klasszik rántott hús szagú büfé vonaltól a lazább megbeszélésekre is alkalmas kávézókat alakítanak kis. Kis design, kényelmes és sokféle hely, esetleg egy jó terasz -  azt hiszem imádnám a lehetőséget.

Ha rám hallgatsz, kipróbálod ezek egyikét, vagy írsz nekünk jó tippeket, ahonnan te szeretsz dolgozni.

A gasztro vonalat hamarosan folytatjuk, ezt a cikket (még) nem támogatta egy hely sem. 

 

HA MÉG EZEKEN A HELYEKEN SEM LENNE KEDVED DOLGOZNI, ITT TALÁLHATSZ MAGADNAK PROFI BUSINESS COACHOT. 

 

képek: javabarespresso.com, http://blog.unify.com, http://www.upbeacon.com, http://findingjustice.org, https://breakslow.co, http://www.kozelben.hu