Felhívás űrutazásra

Van az a jelenet az Apolló 13 című filmből, amikor Jim Lovell így kommentálja Neil Armstrong Holdra szállását a feleségének: "Ez nem csoda. Egyszerűen csak elhatároztuk." Elég nagy az arca, gondolhatnánk. Valójában azt mondta ki, amit Kennedy elnök szintén nem túl szerényen egyik céljaként határozott meg 1961-ben a Kongresszus előtt, miszerint az amerikai nemzetnek képesnek kell lennie az évtized végére embert küldeni a Holdra, majd biztonságosan visszahozni a Földre. Bár nem mindenki hiszi el (vigyázat, konteó alert!), de tényleg jártunk a Holdon. Nyilván nem úgy történt ez, hogy Kennedy és a NASA vezetői ültek egy nagy irodában és nagyon erősen szurkoltak, hátha egyszer csak sikerül. 

Három dolog kellett hozzá:

  1. Egy pofátlanul lehetetlennek tűnő, kellően kihívó cél
  2. Elköteleződés (pénz, paripa, fegyver)
  3. Következetes megvalósítás

Na jó, meg még biztos sok minden más is... De az tuti, hogy ha anno nem fogalmazódik meg ez a cél a kellő helyen és időben, akkor például Tom Hanks nem játszhat el egy ikonikus filmszerepet.

urhajo.jpg

Oké, elsőre keressünk valami kevésbé félelmetes célt, mégsem lehet mindenki az USA elnöke:

Van munkahelyed? Van főnököd? És vannak idegesítő szabályok? Akadnak olyan nehézségek, amivel évek óta küzd a céged, vagy akár az egész iparág, amiben dolgozol?

És történetesen van egy olyan ötleted, amire eddig mindig azt a választ kaptad, hogy "ezt nálunk nem lehet megvalósítani"?

 

kosznem.png

Esetleg éppen az a problémád, hogy nem igazán passzolsz a klasszikus munkahely skatulyájába, mert te inkább szabadúszol? És szerinted miben kellene változnia a munkaerő-piacnak ahhoz, hogy jól érezd benne magad?

Vagy még tanulsz, de egyszerűen nem tudod elképzelni, hogy milyen az a munkahely, ahová szívesen mennél dolgozni?

Utálod a robotokat? Vagy alig várod, hogy robotokkal dolgozhass?

Nos, van egy jó hírem: a World of Work Moonshot versenyt pont Neked találták ki!

Itt az alkalom, hogy átgondold, mit lehetne tenni egy élhető jövőért - kimondottan a munka világára koncentrálva. De kérlek, csakis a Holdat célozd, a meglévő rendszerek fejlesztésével tele van a padlás...

Nem kell mást tenned, mint egy tweetnyi hosszúságú - ördögtől való, formabontó, lehetetlen - ötleteddel nevezni, beírni a naptáradba augusztus 24-25-ét (a 24 órás ötletmaratont), és az október 26-án tartandó HR Festet. Ugyanis ha továbbjutsz, ezeken az eseményeken is részt vehetsz, és egy zsűri előtt az is kiderül, melyik támogató nagyvállalat próbálná ki élesben az ötletedet!

Mozgass ki minket a megszokott gondolati sémáinkból! Ránk fér. :)

Még bizonytalankodsz, halogatod a nevezést, meg úgy általában mindent? Ha csak egy dologba vágsz bele mégis, akkor a tweet üzenet után egy business coaching folyamat legyen az! Itt megtalálsz minket.

 

Kép innen: http://4.bp.blogspot.com/-stw5HcIPtQ4/VktI-dXuDyI/AAAAAAAAAWQ/QCW1Emchh4Q/s1600/thanks-but-no-thx-300x192.png; https://i.ytimg.com/vi/p6TWU4o0xQQ/maxresdefault.jpg