Agyament jövőkép a munka világáról

Közeledik az ősz, és ezzel együtt az izgalmasabbnál izgalmasabb rendezvények a legújabb trendekről. Szakmai ártalom, hogy én ezek közül is a HR, freelance, generációk és a munka úgy általában témákra vagyok kihegyezve, ezek kapcsán pedig a következő hónapokban bőven el leszek látva rendezvényekkel. Szerencsére :)

Szerintem mostanra - rajtunk kívül - mindenkinek elege van a robotokból, a virtuális valóságból, és a universal basic income-ból. Úgyhogy csakazértsem ezekről írok.

c_scale_fl_progressive_q_80_w_800.png

Ehelyett gondoltam inkább összegyűjtöm, hogy például én milyen ötletekkel neveztem volna a WoW Moonshot versenyre:

Freelancer-box

Erről már írtam korábban egy bejegyzésemben a Freedom X Fest kapcsán, úgyhogy csak dióhéjban: a vízió maga az, hogy eltűnik az éles határ az alkalmazottak és a vállalkozók között, mivel minden munkavállalási forma egyformán adózik, és mivel a cégek és a szabadúszók között kialakul egy olyan kölcsönösen gyümölcsöző együttműködés, amelyben nem szükséges senkit évekre magunkhoz láncolni.

Persze aki nem szeretne több állást, vagy nem komfortos neki a vállalkozói lét, dönthet úgy, hogy hosszú ideig csak egy cégnek dolgozik, mint "régen".

Ennek az előszobája lehet például az, hogy minden nagy cégnél létezik egy olyan közösségi-inspirációs tér, ahová akár munkaidőben(!) a kvázi főállásodból kicsit kilépve átmehetsz, és ott a szabadúszó munkáidat elvégezheted. Minden ehhez szükséges eszközt és infrastruktúrát a "fő munkáltatód" megad, hiszen jól tudja, hogy cserébe motiváltan ülsz vissza a "hagyományos" munkádat elvégezni, a szabadúszóként megszerzett tudást pedig nála is kamatoztatod. 

dah1-t9xkae_ge2.jpg

Kinek van jelenleg ennyire nyitott munkáltatója? :)

Humanbase

A hagyományos álláskereső portálok és a hagyományos álláshirdetések ideje lejárt. Az egyik irány, hogy a hirdetéseket megpróbáljuk minél lazábbá, színesebbé, emberibbé és vonzóbbá tenni.

Nem rossz, de 10 év múlva ezzel a módszerrel is ugyanott fogunk tartani, ahol most a hagyományossal - ha nem tűnik ki a céged a többi színes szagos szuper hirdetés közül, akkor senki nem akar majd hozzád menni dolgozni. Vagy nem azok, akiket meg szeretnél csípni magadnak.

Az a helyzet, hogy még mindig fordítva ülünk a lovon.

Vége van a kínálat-vezérelt munkaerő piacnak, vége van annak, hogy kiteszünk egy hirdetést és válogatunk a jelöltek közül. El kell fogadnunk, hogy a munkakeresők vannak előnyben, ők tudnak jobbnál jobb lehetőségek közül válogatni - persze megfelelő szakmai tapasztalattal, végzettséggel...vagyis várjunk csak!

Bizony a végzettségeket is el kell felejtenünk, mint szelekciós, vagy mint a munkatárs értékét meghatározó tényezőt. Ugyanis ha nem helyezzük a képességekre és a hozzáállásra, magyarul a lehetőségekre a hangsúlyt ahelyett, hogy a hiányosságokon rágódnánk - amik miatt ugye nem fér bele szerencsétlen az általunk mesterségesen kreált kategóriákba - akkor nagyot fogunk koppanni.

Arról nem beszélve, hogy a mai világban nem a megszerzett papír, hanem a folyamatos tanulás képessége számít.

Amellett, hogy egyre jobban fel fog értékelődni az ajánlás szerepe a keresésében, meggyőződésem, hogy hamarosan létre kell jönnie egy olyan virtuális térnek, ahol az emberek különböző személyiség-, képesség-, és szakmai tesztek után bekerülnek egy hatalmas adatbázisba, ahonnan aztán a cégek keresgélhetnek a jelöltek között. Akit egy adott megüresedő állásra alkalmasnak gondolnak, annak tehetnek egy ajánlatot. Képesség alapján, nem megszerzett papírok alapján.

Persze ez egy nemzetközi, up-to-date és folyamatosan bővíthető adatbázis lenne, a résztvevők eddigi szakmai történetével, referenciákkal, publikációkkal, stb. Több kérdést is fölvet persze, mint például, hogy mennyire befolyásolhatja az ember karrierjét, ha egy rossz főnök mondjuk nem pozitív irányba billenti a referenciák mérlegét.

Vagy mit okoz, ha a jó barátok tele endorse-olják egymás profilját minden szakmai meggyőződés nélkül. (Hello LinkedIn!)

 

Vagy hogyan tartok meg egy olyan embert, aki naponta kap jobbnál-jobb ajánlatokat a rendszeren keresztül, mert annyira jó képességekkel rendelkezik? Nos, ezeket természetesen meg kell oldani, de az tuti, hogy a hagyományos értelemben vett fejvadász és munkaerő közvetítő cégeknek nincs már sok hátra.

Ilyen és ehhez hasonló agyament, törvényszerű, jövőbe mutató, de mindenképpen izgalmas témákkal találkozhattok az októberi HR Fest-en. 

Addig is ha éppen elég a saját munkádon és karriereden gondolkodni, itt vagyunk.