Delegálni nem fogsz megtanulni tréningen

Az őszi tréningszezon közeledtével egyre több megkeresést kapunk, hogy olyan tréninget rakjunk össze, ahol meg lehet tanulni például delegálni, mert ez a fiatal vezetők egyik legnagyobb gondja. Sorra ugyanazt kell válaszoljuk az összes megkeresésre:

Tréningen nem lehet megtanulni delegálni.

Akkor sem, ha sokan próbálnak ebből megélni. Delegálási technikákat lehet tanítani. De ahogy angolul sem fogsz megtanulni, attól, hogy benyalod a past perfect szabályait, úgy a tréning után sem fogsz másnaptól delegálni. Harmadnaptól sem. 

Ettől még károd nem fog belőle származni nyilván, de sok előnyöd sem. Ahhoz, hogy megértsd, mi és miért gátol meg abban, hogy delegálj, vagy egy magabiztos vezetői önismeretre vagy egy business coachra lesz szükséged. Esetleg a második segítségével az elsőre.

habits-of-good-leaders.jpg

A vezetői önismeret olyan hiánycikk, mint a nutella volt 2015-ben. De talán még komolyabb probléma.

És nem csak az Y generációs vezetők körében, van lassan nyugdíjhoz közelítő kkv vezető ügyfelem - hívjuk mondjuk Péternek, mert úgy hívják és a coaching folyamat végeztével engedélyt adott az esetfeldolgozásra -, aki saját bevallása szerint 40 éve nem talál megfelelő embert, akire rábízhatná a legkomolyabb feladatait.

40 éve.

Persze feltételezhetjük, hogy 40 év alatt tényleg nem jött senki a közelbe, aki tud írni vagy olvasni, mégis élek a gyanúperrel, hogy Péter megszokta, hogy saját maga húzza az igát és már nem tűnik fel neki, hogy négy évtizede takarja ki a vállával úgy, hogy senkit sem enged segíteni.

09-1423490474-rsz-cover.jpg

Pétert hiába küldöd el tréningre, ahol megmondják neki, hogy hogy kell delegálni.

Hiába, mert a többiek nem elég jók az ő igájához.

Ha nagyon jó volt a tréning, akkor esetleg pár napig elgondolkozik rajta, hogy mit csinálhatna másképp a jövőben. De ahhoz, hogy érdemi előrehaladást érjen el a kérdésben, ahhoz hogy 40 év után megugorja azt, amitől eddig félt, muszáj rájönni, mi rejtőzik a probléma mélyén.

a) nem bízik senkiben, mert jópár más által vétett hiba után megtanulta, hogy jobb, ha ő néz rá mindenre a saját két szemével.

b) félt mindenkit, tudja, hogy az ő igája nehezebb, mint bárkié. Úgyhogy akit szeret, azért nem engedi oda, akit meg nem szeret, azt azért.

c) tudja, hogy sokkal gyorsabban végez ő, mint egy embere, ezért inkább megcsinálja maga, ahelyett, hogy megtanítaná.

tumblr_np299la5cn1r4a0xgo1_500.jpg

d) utál vezető lenni, szakember szeretett lenni, az, aki "hasznos, aki munkát végez", ezért nem akarja a valós munkát elveszteni azért, hogy szimplán vezető lehessen. 

e) fél tőle, hogy pótolható.

És még sorolhatnám, aki dolgozott már vezetőkkel, novemberig fogja sorolni a lehetséges indokokat.

Ez nem az a téma, amit egy tréningen rendesen át lehet rágni.

Nem is az, amiben 24/48/72 órával később változás fog beállni. Ettől még állj neki persze, de nem úgy, hogy milliókat költesz el tréningre.

 

HA TRÉNINGET SZERETNÉL ÉS VAN ÉRTELME, ÖSSZERAKJUK. HA DELEGÁLÁSI GONDJAID VANNAK, COACHOK A SZOKOTT HELYEN.

 

Ha nem szeretnél semmit, csak jó társaságban jókat olvasni, gyere facebookra, 3000-en már ott vagyunk.

 

kép: A középső képen nem Péter van, hanem a széles válláról is méltán híres Johnny Bravo. http://68.media.tumblr.com, https://www.boldsky.com