Járt utat járatlanért - lehet így is!

Tavaly írtunk már a lányról, akinek élete álma válna valóra, ha részt vehetne a világ egyik legnevesebb szánhúzó versenyén, a Fjallraven Polar-on.

j4a4106.jpg

Decemberben nem jutott be a kiutazó csapatba, de fel sem merült benne, hogy feladja, idén újra rajthoz áll. Ahhoz a rajthoz, ahol már a bejutásért is nehezebb versenyre kell felkészülni, mint korábban. Zaja Kitty-vel beszélgettünk:

Örömmel láttam a facebook oldaladon, hogy idén is indulsz a versenyen, hogy áll a szavazás most, milyenek az esélyeid? 

Igen, idén is megpróbálok bejutni a Fjallraven Polar-ra. Május óta írtam az ötleteimet a jelentkező videómhoz, illetve konkrét “haditervet” írtam egy év alatt, hogy kikhez szeretnék eljutni, eljuttatni a céljaim, álmaim, hogy ki is vagyok én, és mit szeretnék.

Idén valamivel nehezebb a mezőny mint tavaly. Ugyanis tavaly “csak” Magyarországon kellett az elsőnek lenni ahhoz, hogy eljusson az ember a túrára. Idén régiókra van bontva a verseny, tehát Közép-Európa országainak jelentkezőivel kell versenyezzek.

Eddig a világon én vagyok a második 2210 szavazattal. Előttem egy roman jelentkező 2274 szavazattal.

Merre jártál tavaly óta, elszakadtál Északtól, vagy maradtál az eredeti terveidnél?

Tavaly még májusi hazaköltözést terveztem. De március 31-én hazaköltöztem Dániából. Áprilisban és Májusban a Forma 1 futamokon dolgoztam, Kínában és Barcelonában.

Júniusban felvettek egy Európai Uniós, Erasmus+ program lebonyolításával foglalkozó céghez, ott vagyok projekt koordinátor. Júliusban elutaztam Izlandra az egyik legjobb barátnőmhöz. Imádtam Izlandot örökre a szívem csücske marad, hatalmas régi bakancslista pontomat pipáltam ki ezzel. :)

Augusztusban pedig a Fjallraven Classic lappföldi vándortúráján vettem részt 9 lánnyal, akivel tavaly egymást támogatva indultunk a Polar szavazó versenyén. 5 nap alatt nagyon sok minden letisztázódott bennem, hogy ki
vagyok, mit szeretnék az élettől és hogy mik is valójában az igazi értékek. Hihetetlen, de a szabadban töltött 5 nap nagyon meg tudja változtatni az embert.

Hogy fog kinézni az idei verseny? Mikor indultok, mire kell számítani?

A szánhúzó túra áprilisban kerül megrendezésre. A koncepció több éve ugyanaz. 330 km kutyaszánon. :)

Hogy nézett ki, hogy néz ki az idei felkészülésed?
Tavaly, december 20-án kiderült, hogy nem vehetek részt a Polar-on. Az akkori egyik támogatómtól kaptam egy nagyon kis aranyos, rajzolt képet arról, ahogy egy szánon állok.

Tudom, lehet, hülyeség, de én aznap lecseréltem a telefonomon a hátterem. Apróságnak tűnhet, de mivel én is abba a korosztályba tartozom, aki az okostelefonján intéz mindent, naponta több százszor is megnyitottam, így egy percre sem felejtettem el, a Polar-on a helyem.

12991033_1328406563842554_1808515264901783689_n.jpg

Amikor otthon voltam, a kutyáim “emlékeztettek”. (Ugyanis 5 huskynk van, anyukám 1989 óta tenyészt huskykat.)
Folyamatosan agyaltam, illetve ahogyan előbb is említettem, készítettem a “nagy tervet”. Rengeteg ötletem volt, szereztem egy kamerát és a jelentkező videómat is felvettük több tízszer, mire használható lett.

Pár ember az utcán is felismert, hogy “Én vagyok-e a husky-s lány, akire szavazni kellett?”- ezek nagyon jól estek, és örültem, hogy,akkor sok emberhez jutott el az üzenetem.

Így visszanézve, tavaly nagyon elbíztam magam, hogy én biztos bekerülök… Ez hiba volt és meg is lett az eredménye. 1 egész évem volt, hogy kicsit átformáljam a gondolataim és a hozzáállásom. A pontos tervemet nem árulhatom el, de az biztos, hogy a végsőkig elmegyek (tisztességes verseny keretein belül
persze :) ) azért, hogy idén én lehessek az, akinek a neve megjelenik a résztvevők listáján.

ITT SZAVAZZ KITTYRE, HOGY VALÓRA VÁLJON AZ ÁLMA, ÉS Ő LEGYEN A KÖZÉP-EURÓPAI RÉGIÓ NYERTESE!

Ha kiváncsi vagy, hogy folytatódik Kitty kalandja, maradj velünk facebookon.

képek: http://polar.fjallraven.com, Zaja Kitty