Tényleg a döntéstámogató HR szoftvereké a jövő?

Az ördög ügyvédje

Lassan lecseng a konferenciaszezon, kezdenek leülepedni az élmények is. Ami különösen nagy benyomást tett rám, az az a megélés, miszerint egyre több és több, kívülről nagyon csilivilinek és fényesnek látszó HR szociometriát áruló, döntéstámogató szoftver van már a hazai piacon is.

istock-512900852_ai4pvr.jpg

Mindenhol azt olvasni, hogy ez a jövő.

Hogy ezek, a hálózati kapcsolatok feltérképezésére szolgáló szoftverek azok, amiken majd a cégek fognak nyugodni. Annyiszor hallottam ezt az elmúlt év során, hogy óhatatlanul is előtört bennem a vágy, poroljuk le a jó öreg, Ördög Ügyvédje rovatot.

Hogy az is értse, miről beszélek, aki van olyan szerencsés:), hogy nem foglalkozik ilyenekkel, akkor nagyon pongyolán, de képzeljük el úgy, mintha arra lenne egy szoftverünk, hogy felmérjük, kik a hangadók a csapatban, kik a kulcsemberek, kik a kihúzók, kik gátolják és kik viszik előre a hajót. Megveszed a szoftvert, kiköpi az eredményt, majd arra ráépítve levezetheted az egész szervezetfejlesztést. 

ub_sociogram_by_usedbooks-dah5o7h.png

Mi ezzel a gond?

Hogy nem hiszem, hogy itthon el lehet adni. Kemény, de talán érthető párhuzam, ha azt mondom, ez pont olyan, mint a hálapénz rendszere. Ha az nem érdekelt a megváltoztatásában, akinek meg kellene változtatnia, akkor nem fog történni, az ég adta világon semmi. Amíg minél magasabban operálsz, annál vastagabb a boríték, ugyan miért akarnád megváltoztatni a rendszert?

És ezek a szoftverek pont ilyenek. Ki dönt a megvásárlásukról? Először a HR vezető, aztán a cégvezető. Ki érdekelt a használatukban? Mindenki. HA biztosak benne, hogy ők maguk jó helyen vannak.

Elég egyetlen kétség afelől, hogy mit fog mutatni a csilivili szociometria RÓLAM és már nem veszem meg.

Ergo azok a cégek fognak ilyesmit vásárolni, ahol:

  1. Van elég pénz.
  2. Elég magabiztos a HR vezető ahhoz, hogy merje javasolni a CEO-nak a használatát, mert tudja, hogy a maga részéről biztonságban van, a szociometria azt fogja mutatni, ő egy a kulcsemberek közül. Mindig csak az igazat, a színtiszta igazat.
  3. Nem elég nagyképű a HR és a cégvezető sem ahhoz, hogy azt mondja: nekem ilyen nem kell, hiszen szoftver és döntéstámogatás nélkül is ismerem az embereimet, el tudom dönteni egyedül is, mit kezdjek velük.

2015_2f04_2f10_2f47_2fjpmorganceo_a1e1a.jpg

Ahol ez a 3 pont együttesen megállja a helyét, ÉS a fentieket mérlegelve a CEO is igent mond, ott nagy szeretettel fogják használni az efféle szoftvereket.

Addig meg marad a hálapénz.

 

FACEBOOK LIKE ITT,

COACHOK/TRÉNEREK ITT, DE MÁR CSAK JANUÁRRA.

 

Ha még mindig nem tudod, mi az az Ördög Ügyvédje, itt elolvashatod a wikipedián. Itt meg az Ördög Ügyvédje már górcső alá vette a belső coachokat, még régebben meg a menedzsment programokat, enjoy!

 

képek: https://i.amz.mshcdn.com, wikipedia.org