6+1 érv, hogy Ausztriában töltsd a nyár utolsó hosszú hétvégéjét

35 fok, hétvége, pattanj kocsiba itthon bármerre, vagy akár ugorjatok el Ausztriába egy hétvégére. Ha már eleged van a metró felújításból, minden tipp jól jön, igaz? 

6 érv Ausztria mellett:

1. Tudod, mire számíthatsz

Bárhol megállsz, tuti, hogy lesz egy szuper játszósarok vagy játszótér és persze itt a pelenkázóknak is találnak helyet. Nem kell azon aggódnod, hogy menj be a személyzeti öltöző padján pelenkázni, hanem van rá helység, ahogy lennie kell.

303_sonnblick_hotel_egg_am_see_karintia_1.jpg

 2. Nem spórolják ki a belevalót

Eddigi számtalan síelés, több rövid hétvége alapján biztosan állíthatom, hogy az osztrák idegenforgalom szereplői igényesek. Nyilván elsősorban magukra, mert számára lenne ciki, ha az a review jelenne meg, hogy gagyi a kiadott szobája, lakása, háza.

Az ingatlanok jó minőségűek, tökéletes felszereltségűek és tiszták.

3. Kulináris élvezetek

Persze beleszaladhatsz egy-egy ízetlen habos sütibe, de ki akar olyat enni? Már egy Merkur látogatás felér egy mini-vidámparkkal kicsit gasztroőrült felnőttek számára. Szépen előkészített, minőségi alapanyagok, nagy választék a kisebb falusi boltban is. Ami igazán érdekes, hogy a boltokban kb. magyar árakon.

austria-summer-two.jpg

 4. Meseszép tavak

Igen, persze, nekem is a Balaton a Riviéra, de ezek a kis és nagyobb gyöngyszemek!

Wörthi tó, Mondsee és az általunk tavaly felfedezett Zell am See, mind körbejárható, körbe biciklizhető, és a luxus mellett az egyszerű-de-nagyszerű kempingek is mindig helyet kapnak. Okosan csinálják!

29106791_m.jpg

 5. Hegyek-völgyek

Kora ősztől kora nyárig havas hegycsúcsokat a zöldellő mezők felett egyszerűen látni kell. Conteo nélkül is tudjuk, hogy erősen változóban a látkép, ideje mielőbb elmenni megnézni. Mi augusztusban épp lemaradtunk a hatalmas Grossglockneri hóviharról, így csak a X000 m magasan elfogyasztott nyári Germknödel élménye maradt meg- ne hagyd ki te sem, nyáron sem.

kaisertal_wandern_ferienland_kufstein_3_onlinejpg3352932.jpg

 6. Nyári tipp – itt nincs allergiád!

Elképesztő érzés, hogy a hegyek, állatok és minden egyéb között semmi tüsszentés és szem vakarás egészen addig, míg vissza nem érsz Magyarországra. Persze ha nem a parlagfűre vagy allergiás, hanem másra, akkor azért járj utána, mielőtt elindulsz!

krimmler-wasserfaelle-oeav-sektion_warnsdorfkrimmljpg3071523.jpg

+ 1 keserédes tény

Ha nem tudsz németül vagy angolul, akkor sem érhet már gond: itt minden (!) pincér magyar. Hegyen-völgyön, tó mellett és városban egyaránt. Ez a kemény….

Tény, hogy Ausztria nem adja könnyen magát. Úgy jó, ahogy van, mégsem mondhatjuk, hogy egyértelműen otthonos ország lenne, érezhető némi távolságtartás. Ezzel együtt szeretjük és szeretni fogjuk, talán idén újra. 

Neked sem késő még elindulni még idén, vagy jövőre… vagy inkább most már síelnél egyet? 

Még egy szűk hónap és óhatatlanul vissza a melóba. Vagy? A váltáshoz üzleti coachot találsz itt. 

 

képek: austria.info mert a képeink nekünk is otthon, amíg mi csavargunk :)