Túlélheti a fejvadászat a robotizációt?

Ha kerestél mostanában munkát, tudhatod, hogy messze vagyunk már a feltöltömaprofessönreacévémet és másfél évet várok fázistól. Vannak szakmák, ahol nincs három egybefüggő munkanapod, hogy ne hívna egy fejvadász, hiszen lassan több van belőlük, mint szabad állásból.

Pedig utóbbiból sincs kevés.

davinciresume.jpg

És mivel több a fejvadász, mint a munkakereső, így nem véletlen, hogy igazán sikeres fejvadász létedre csak akkor leszel, ha agilis vagy, brutál erős a sales-es vénád, és nem utolsó sorban, ki tudsz építeni egy olyan kapcsolati hálót, amibe megakadnak a nagyobb halak is. Na, ez az a mondat, amit fordító legyen a talpán, aki bármilyen más nyelvre átültet. 

Sok a betöltetlen hely, rengeteg a fejvadász, még annál is több a betöltetlen fejvadász pozíció, aminek eredményeképpen muszáj valamit simítani az elavult toborzási folyamatokon. A kérdés az, hogy mi az, amit el tud végezni egy robot, és mi az, amihez bizony meg kell tartanunk a fejvadászainkat, toborzóinkat. 

Két hét múlva ilyenkor, már készülődik majd a szakma, és az őket támogató cégek képviselői, hogy összedugják a fejüket, és választ találjanak ezekre a kérdésekre. A Talentuno Recruiters' Night szervezői arra tettek ígéretet, hogy megtalálják a választ, megmutatják, vajon megoldanak-e majd mindent a mesterséges intelligencia chatbotjai, vagy erre még bizony várnunk kell. 

Mi legjobban Yvette Swagerman-t, a Netflix egykori HR vezetőjének a key note-ját várjuk, aki jogász létére mindig távol állt a tradicionális HR megoldásaitól (vajon, miért pont őt várjuk?:) ).

Azontúl, hogy megnézzük, fényes, vagy sötét jövő áll a toborzás előtt, lesz lehetőségünk megnézni - és egyben zsűrízni is - az első hazai, kifejezetten HR tech startupoknak szóló verseny döntőbe jutottjainak pitch-eit. Megismerjük majd a jövő azon nagyágyuit, akik a hazai HR piac megreformálásában részt vesznek majd. Lesz dolguk. :)

los-gatos-headquarters.jpg

Olyan illusztris társaságban zsűrizhetünk, mint a Prezi, a LogMeIn, a Lego, a Nestlé, a Coca-Cola, a Microsoft és a T-Systems Magyarország HR vezetői, a HVG és a HiVentures képviselői, úgyhogy ha nem is vagy fejvadász, de érdeklődsz a HR szakma iránt, mindenképp ott lesz a helyed köztünk.

A HR tech startup döntőn túl az este egyelőre legrejtélyesebb eleme a Talentuno bemutatása lesz, amely azt ígéri, hogy egymagában új alapokra helyezi és tökéletesen megreformálja a toborzási mechanizmusokat.

Hogy így lesz-e, meglátjuk, az biztos, hogy mesélünk majd róluk részletesen a Recruiters' Night után, mert ha igaz, amit mondanak, és valóban eljött végre a fejvadászat reformja, akkor abból vagy álláskeresőként, vagy munkaadóként, de valamennyien profitálni fogunk.

A pitchek és a Talentuno leplezés után végre a Dunáé lesz a szerep, mi elmegyünk bulizni, ha szeretnél velünk jönni, még pár tucat elérhető jegyet találsz itt. 

képek: a világ első cv-je Leonardótól a linkedin.com-ról és a Netflix egyik irodája a glassdoor.com-ról. Nektek nem túl lila?