Kristálygömb, fehér papír vagy exceltábla - mindegy?

Azt hinné az ember, hogy ha vállalkozásokról beszélünk, akkor az a szubminimum, hogy megtervezem, hogy mit akarok eladni, kinek, mennyiért, és ez nekem mibe fog fájni.

Tévedsz, ha így hiszed. 

Nagyon sokan dolgoznak úgy, nem, nem csak egyszemélyes vállalkozók, hanem 150 fős cégek is, hogy egyáltalán nem terveznek meg semmit.

Lehet így? Persze, hogy lehet. Lehet úgy dolgozni, hogy nem tervezel semmit, hiszen ha elég gyors és ügyes vagy, akkor majd úgyis tudsz reagálni. És ahogy tavaly is lett ügyfeled, meg huszonöt éve is, majd lesz jövőre is. 

Lehetni, lehet. Dehogy jó-e ez így, azért az kérdőjel. Óriási.

További részletek a random képek alatt futó podcastben, a Check-In podcast szériánk első részében, ahol a tervek szerint havonta, pár hetente becsekkolunk majd páran.

Az első részben Bezerédy-Herald Balázs, Jasper Gábor és én, Nagy-Józsa Dorka beszélgetünk arról, vajon kell-e tervezni egyáltalán. Három hivatásos üzleti coach, akik az egész hetüket más cégek fejében (és így a januárt óhatatlanul a tervezésben) töltjük, legyen az 1 vagy 10.000 személyes. Vajon melyikünk tervezéspárti és melyikünk nem, kiderül a podcastből. Épp egy 5km-es futásra optimalizálva a hosszát, hogy az újévi fogadalmaidhoz klappoljon.

Ha útközben vagy, hallgass minket soundcloudon, úgyhogy nem fáj annyira a mobilnetkvótádnak:)

 

TOVÁBBI PODCASTEKÉRT MEG AMÚGY IS: YOUTUBE-ON ITT, SOUNDCLOUDON ITT.